项目位于枣庄市新城区城市轴线东侧,由一个商业地块和两个居住地块组成。基地北临城市主干道及城市公园,东依巨山,西侧为大型城市商业综合体和市民中心,南临安置住宅小区,坐拥绝佳的城市资源和独一无二的山体景观,位置十分优越。方案以城市大山水环境格局为出发点,以“湖山之间”之间的视线通廊为设计基础,从城市整体设计的角度研究各地块设计,以斜向景观视线通廊与合适的建筑体量打通城市与山体的关系,以S状灵动的商业动线预留今后城市空间发展的可能性,以对现状地形的改造利用节约开发成本并延续环境肌理,以对不同建筑的差异化造型处理体现建筑性格特点并融入城市整体环境,建成后必将为人们提供高档、舒适的生活环境,引领枣庄新城建设再上新的台阶。
The project is located in the New District of Zaozhuang wihch is on the east side of the axis of the city and consisting of a commercial plots and two residential plots. The base north adjacent to the the city main road and city park, East to Ju Shan, the west side is large commercial complex in the city and the Civic Center,the south near the residential area, which has the perfect city resources and the one and only the mountain landscape.Plan pattern is our city’s whole landscape.The design is based on “between lake and mountain’s sight-gallery” and from the overall design of city to search each block.With an oblique landscape design and suitable building mass to get through the relationship between city and mountain.


枣庄新城巨山西侧地块方案设计

daqiao town NING Hua Garden

2014.08 / 山东枣庄 Zaozhuang,Shandong