设计目标:基于现状分析,西校区规划的目标是解决被城市道路分隔的两个大尺度校园的联系与分区问题;在空间组织上创造层次丰富、形式多样的一体化空间形态。从而完成从室内空间到公共空间的过渡,为师生提供充满活力,富有人情味的交流场所,即 “现代特色教育与自然环境相结合”的人性化园林式校园。规划设计理念:结合用地特征,规划中的西校区与建设中的东校区形成:“两轴——两中心”的规划模式。两轴:由南至北串联起校前广场、中心教学楼、中心园林的校园礼仪性公共轴线,和由东向西串联起两个地块各主要分区的生态景观轴。两中心:东西两区各自的主要标志性景观空间:西区的以中心教学楼为核心的教学中心以及东区的由学生食堂、生活服务、活动中心等构成的生活服务中心。建筑设计理念:在设计上体现以人为本、绿色生态的概念,营造绿色、生态、人性化的校园空间。在风格上,运用体块变化突出建筑型体美感;在色彩上,采用红色与东校区统一。

Objective: Based on the analysis of the current situation, the design of the west campus planning goal is to solve the problem of two large scale urban road campus was separated by contact with the partition; creating integrated spatial morphology level of rich, diverse forms of organization in space. To complete the transition from the indoor space to the public space, to provide vitality for the teachers and students, places for humane exchange, "characteristics of modern education and the natural environment combining" humanized garden campus.Planning design concept: with the combination of characteristics, the formation of east campus, planning west campus and construction in the "two axis - two center". Two axis:  etiquette axle, from south to north in series from the square, before the school center teaching campus building; ecological landscape axis, from the east to the west of the main partition series.

东营技师学院

Dongying Technician College West Campus

2010.01 / 山东东营Dongying,Shandong